‘moldnet’

Redescoperă Moldova trololo

Eu nu critic/ignor o inițiativă curajoasă doar pentru că e făcută de altcineva decît mine, compania mea etc. Redescoperă Moldova este o idee ce merită susținută, care cu excepția faptului că ești obligat să menționezi peste tot numele sponsorilor de vrei să participi, are șansa să devină un proiect interesant și pentru bloggeri și pentru organizatori/suporteri.

Se vor 5 echipe, cîte 4 oameni. Cîteva zile prin Moldova la sfîrșit de august. Mașini nu rele, noi, probabil cu aer condiționat. Pînă cînd doritor de a merge în expediție e doar Mihai, care caută inspirație pentru proiectul 100 locuri de vizitat în Moldova. Pentru mine va fi un reality show, așa poate citesc ceva interesant pe bloguri, că e prea mult trololo în ultimul timp. Drum bun!

Audiența online din Moldova (iunie)

Prin eforturile BATi, online-ul din Moldova a început să fie măsurat de către un jucător independent – compania de research online Gemius, din Polonia. Apariția unor studii privind audiența internetului din Moldova va ridica cu siguranță încredera în media digitală ca alternativă TV sau OOH. Iată care sunt audiențele site-urilor accesate de moldoveni.

Audienta online iunie 2012

1. Din site-urile măsurate de Gemius, odnoklassniki.ru este numărul unu, fiind accesat de 63% din moldoveni (audiența rețelei de socializare e mai mare decît a oricărei televiziuni, inclusiv Prime)
2. Publika depășește Unimedia la numărul de vizitatori unici, însă Unimedia are vizitatori mai fideli și întrece Publika și ProTV la capitolul timp petrecut pe site.
3. Perfecte.md a înregistrat cel mai rapid salt, reușind în doar cîteva luni de la lansare să ocupe cu succes nișa pentru femei.

Aș vrea ca în acest studiu să fie reflectate și alte site-uri cum ar fi kp.md, patria.md, jurnaltv.md, gismeteo.md, timpul.md.

*Cu bold sunt marcate site-urile pe care Granat plasează publicitate online.

Piața de publicitate online în 2011 și 2012

2011 a fost un an foart bun. În august s-a lansat Granat, fiind o agenție digital full service, încercăm să oferim cele mai bune soluții de comunicare online pentru clienții noștri, fie că acestea sunt legate de social media, media online tradițională sau produse. Anul trecut impactul a fost produs de tot ce este legat de Facebook. Utilizatorii încă petrec foarte mult timp pe site-uri străine de aceea facebook.com, google.com și odnoklassniki.ru vor rămîne resurse importante pentru piața de publicitate locală.

Pentru a ne face o impresie legată de cum a fost 2011 pentru industrie și la ce ne putem aștepta de la 2012, am adresat aceeași întrebare unor jucători importanți de pe piață: Cum a fost 2011 pentru industria online și ce ne așteaptă în 2012? (mai mult…)

55+5 cei mai influenți bloggeri din Moldova

Un val “generator de idei, fenomene sociale, culturale sau politice“, bloggerii din Moldova au prins aripi în ultimii doi ani prin necesitatea de a acoperi vidul de content pe care l-a creat apariția televiziunilor și a platformelor de comentarii, păreri sau discuții. Au apărut condiții ca opiniile valoroase să poată fi răspîndite ușor la TV prin Deștepătări, Fabrici, Republici, Replici sau VoxPublici. (mai mult…)

Nice check-in

Despre aplicația mobilă Foursquare și despre stăpînii virtuali a celor mai populare cluburi, cafenele și restaurante din Chișinău, am scris un material succint în limba rusă pe locals.md.

 

Un sfert de vorbă

Deobicei nu accept apariții la TV, poate pentru că cel mai des subiectul este altul decît cel legat de activitatea mea. Eu rămîn consecvent că fiecare trebuie să se ocupe (și să discute) ce se pricepe mai bine. Invitația Ilonei, pentru care îi mulțumesc, mi-a oferit ocazia să purtăm un dialog general la televiziunea publică despre tehnologii, tendințe în comunicarea online, timp petrecut online și necesitatea ca eGuvernarea să presupună și o latură apropiată de social media.

Înregistrarea emisiunii a apărut de ceva timp pe net, dar pentru cei care nu au văzut pot să arunce o privire.

Cumperi ușor bilete cu ezticket.md

Granat a anunțat lansarea unui serviciu, care simplifică modalitatea de procurare a biletelor la cele mai diverse evenimente – ezticket.md. Despre detalii cu privire la acest serviciu puteți citi pe blogul Granat, dar pentru cei care nu au timp o să fac un rezumat:

- Moldova încă cumpără bilete de la “case”, ezticket.md simplifică procedura de procurare a biletelelor.
- Terminalele de plată sunt frecvent utilizate de moldoveni, iar acum vor fi folosite și pentru evenimente.
- Orgaizatorii evenimentelor scapă de o grijă în plus, ezticket.md le pune la dispoziție sute de vînzători mobili.
- Puteți deja să procurați bilete pentru Above&Beyond, eveniment care va avea loc la MOLDEXPO pe 18 noiembrie.

Digital is Awesome

Că tot mă întreabă lumea ce mai fac și cu ce mă ocup, intenționam de mai mult timp să povestesc despre Granat – businessul lansat la sfîrșitul verii, dar iată că abia acum prin septembrie, rodiile (cum spune colegul meu Alex) îs numai bune de consumat. (mai mult…)

Yahoo! vine în Moldova

Yahoo! vine în Moldova prin Alkasar Media Sevices (TV7, THT, Kommersant.md) pe filiera Yahoo! Rusia. Despre asta anunță astăzi Kommersant, care mi-a solicitat părerea cu privire la această știre. Probabil prin Romania era mai logic, pentru că acolo Yahoo este pe poziții foarte bune, spre deosebire de Rusia. (mai mult…)

Ultima știre pe Azi.md

Dacă vrei să omori un site de știri, transmite-l în administrarea unui ONG. Concluzie la care am ajuns urmărind cu interes inițiativa (bună) CJI de a căuta un nou proprietar pentru Moldova-Azi. (mai mult…)

Copyright © 2010 Artur Gurau